Over TakeRoot

Muziek met een ziel, door muzikanten met een verhaal
Het muziekfestival TakeRoot is als een reis door Amerika die je van te voren niet al te goed gepland hebt, maar naderhand graag wilt overdoen. Het ene moment zit je in een Blue Motel, waar een vereenzaamde singer-songwriter zijn leed door de flinterdunne wanden uitschreeuwt, om vervolgens in een plattelandsschuur vol feestende country-liefhebbers te belanden. Bij de volgende stop word je omringd door bluesmuzikanten, die rechtstreeks van de katoenplantage geplukt lijken of door americana’s, die een kampvuur in de woestijn verkiezen boven Bright Lights Big Cities.

TakeRoot: altijd authentiek, met muzikanten die één ding gemeen hebben: ze kennen de ups en downs van het leven en bezingen die met hart en ziel. Gewoon, omdat ze niet anders kunnen. Ze hebben allen dezelfde wens: het publiek deelgenoot maken van hun eenzaamheid, pijn en vreugde. Ze durven te leven met de remmen los en met hun kloten op het blok, hoewel er hard doorgeslagen kan worden. Van intieme singer-songwriters tot doordenderende bands: TakeRoot laat hun verhaal horen

TakeRoot is niet alleen een muzikale reis door Amerika, maar ook door de tijd. De subtitel is niet voor niets ‘Past, Present and Upcoming American Music’. Want de Verenigde Staten is nog altijd het land van uitersten en een smeltkroes vol nieuwe invloeden en ideeën. Het is de bakermat van vrijwel alle grote stromingen in de popmuziek: blues, rock, country, folk, americana, noem maar op. De muziek heeft zich altijd weten te vernieuwen, net als de bewoners: rolling stones & traveling bones.

Op de 21ste editie van TakeRoot wordt wederom een staalkaart gepresenteerd van de voortdurend meanderende stroom van de Amerikaanse muziek.